Girls Spring/Summer 2016Girls Spring/Summer 2016Girls Spring/Summer 2016Girls Spring/Summer 2016Girls Spring/Summer 2016
terug naar pressroom

Girls Spring/Summer 2016

"Imagine these girls" 

 

Na het succes van de eerste Girls collectie, komt BY-BAR dit seizoen met een uitgebreidere collectie voor meisjes. Wat begon vorig seizoen als een grapje voor haar dochter Milou is gegroeid tot een serieuzer verhaal waarbij meerdere BY-BAR styles vertaald zijn voor girls.

 

De BY-BAR Girls SS'16 collectie kan met twee woorden omschreven worden: sophisticated en innocent. Goede basics met een twist, zoals je gewend bent van de volwassen BY-BAR collectie. Soepele linnen jurkjes, zachte t-shirtjes, glamourous shortjes en de Imagine sweater vormen de basis voor de second BY-BAR Girls collectie launch.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Sabine Hardick
s.hardick@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

BY-BAR Spring/Summer 2016
Girls Collection
BY BAR Autumn Winter 2015

LINKS

Website BY-BAR

SOCIAL MEDIA BY-BAR

Over BY-BAR
BY-BAR is een Nederlands kleding en accessoire label opgericht door Barbara Brenninkmeijer. Zij is, voordat ze BY-BAR oprichtte, 10 jaar actief geweest in het mode inkoop vak. Hiervoor heeft ze de hele wereld afgereisd en kwam ze altijd geïnspireerd van deze reizen terug. Vaak nam ze producten mee voor zichzelf die erg in de smaak vielen bij andere vrouwen. Dit heeft haar doen besluiten het label BY-BAR op te richten.

In 2008 begonnen met een paar oorbellen, is BY-BAR gegroeid tot een volledig op elkaar afgestemde collectie van kleding en accessoires bestaande uit duurzame, moderne basics met een rijke uitstraling en prachtige details. De BY-BAR collectie biedt allerlei verschillende draagmomenten en is niet aan trends onderhevig: het zijn artikelen die gewoon mooi zijn en niet zomaar voor een seizoen. 

Over Barbara

Voor mijn vak als inkoopster heb ik de hele wereld afgereisd en kwam ik altijd geïnspireerd van deze reizen terug. Vaak nam ik producten mee die erg in de smaak vielen bij vriendinnen en andere vrouwen. Hierdoor kwam er een moment waarop ik wist, daar moet ik iets meer mee doen. Mijn impulsiviteit, creativiteit en ondernemerschap vormen de bron van BY-BAR. Hoewel je merkt dat de fases in het ontwerp- en ontwikkelproces steeds meer in vaste banen worden geleid, vind ik het belangrijk dat nog niet alles van tevoren vastligt. Omgeving, cultuur en de ambachtelijke mogelijkheden zijn de ingrediënten voor de ontwikkeling van het BY-BAR assortiment.

Een groot deel van de productie vindt plaats in India, Portugal en Italië. Vier keer per jaar reis ik af naar India en ontmoet daar al mijn fabrikanten, het persoonlijk contact dat we samen hebben is een heel groot deel van het succes van BY-BAR. Hopelijk beleven jullie net zoveel plezier aan de BY-BAR producten als ik aan de ontwikkeling ervan!


BY-BAR wordt online via www.by-bar.nl en in diverse unieke boetieks in heel Nederland verkocht. Bekijk de website voor alle verkooppunten, www.shop-by-bar.nl/storelocator