BY BAR Autumn Winter 2015BY BAR Autumn Winter 2015BY BAR Autumn Winter 2015BY BAR Autumn Winter 2015BY BAR Autumn Winter 2015
terug naar pressroom

BY BAR Autumn Winter 2015

“Lucky to have!”

Voor het ontwerp van de Autumn/Winter collectie van 2015 haalt Barbara inspiratie uit de verschillende culturen en indrukken die zij tijdens haar reizen naar India, Portugal en Italië opdoet.

Dit seizoen zijn er tal van geklede jurkjes gecombineerd met bulky wollen vesten. De verschillende rijke blousejes matchen bij de soepel vallende broeken die op hun beurt ook weer te combineren zijn met de cropped sweaters en stoer gebreide pullovers. De leren kokerrok als een echte must-have maakt de sophisticated doch vrouwelijke look, zoals je die gewend bent van BY-BAR, compleet.
De AW’15 collectie laat duidelijk de groei zien die BY-BAR doormaakt. Niet alleen het aantal verkooppunten neemt toe, het label wordt nu in zo’n 85 kwalitatieve winkels verkocht. Ook is de collectie breder, completer en rijker. Breder in het product aanbod en rijker in haar materialen zoals fluweel, leer, viscose crepes  en mooie grove breisels.
Navy, off black, biscuit en grey met accentkleuren als wijnrood, poppy red en bottle green bepalen het kleurbeeld. De accessoires, tassen, sieraden en shawls maken iedere outfit helemaal af.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Sabine Hardick
s.hardick@simplymarketing.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Girls Spring/Summer 2016
BY-BAR Spring/Summer 2016
Girls Collection

LINKS

Website BY-BAR

SOCIAL MEDIA BY-BAR

Over BY-BAR
BY-BAR is een Nederlands kleding en accessoire label opgericht door Barbara Brenninkmeijer. Zij is, voordat ze BY-BAR oprichtte, 10 jaar actief geweest in het mode inkoop vak. Hiervoor heeft ze de hele wereld afgereisd en kwam ze altijd geïnspireerd van deze reizen terug. Vaak nam ze producten mee voor zichzelf die erg in de smaak vielen bij andere vrouwen. Dit heeft haar doen besluiten het label BY-BAR op te richten.
In 2008 begonnen met een paar oorbellen, is BY-BAR gegroeid tot een volledig op elkaar afgestemde collectie van kleding en accessoires bestaande uit duurzame, moderne basics met een rijke uitstraling en prachtige details. De BY-BAR collectie biedt allerlei verschillende draagmomenten en is niet aan trends onderhevig: het zijn artikelen die gewoon mooi zijn en niet zomaar voor een seizoen. 

Over Barbara

Voor mijn vak als inkoopster heb ik de hele wereld afgereisd en kwam ik altijd geïnspireerd van deze reizen terug. Vaak nam ik producten mee die erg in de smaak vielen bij vriendinnen en andere vrouwen. Hierdoor kwam er een moment waarop ik wist, daar moet ik iets meer mee doen.
Pradeep, mijn allereerste BY-BAR leverancier uit India, heeft de eerste BY-BAR oorbellen gemaakt. Ze sloegen meteen aan, wat mij vertrouwen gaf om hier mee door te gaan. Pradeep is nog steeds één van mijn belangrijkste leveranciers. Het eerste paar oorbellen van Pradeep zijn uiteindelijk uitgegroeid tot een totaal op elkaar afgestemde collectie van kleding en bijbehorende accessoires.
Mijn impulsiviteit, creativiteit en ondernemerschap vormen de bron van BY-BAR. Hoewel je merkt dat de fases in het ontwerp- en ontwikkelproces steeds meer in vaste banen worden geleid, vind ik het belangrijk dat nog niet alles van tevoren vastligt. Juist tijdens mijn reizen, gebeurt er veel en zie ik veel waar ik nieuwe inspiratie van krijg. Omgeving, cultuur en de ambachtelijke mogelijkheden zijn de ingrediënten voor de ontwikkeling van het BY-BAR assortiment.
Ieder artikel met het BY-BAR label is door mij zelf ontwikkeld en heb ik ook zelf bij fabrikanten ondergebracht. Een groot deel van de productie vindt plaats in India, Portugal en Italië. Vier keer per jaar reis ik af naar India en ontmoet daar al mijn fabrikanten, het persoonlijk contact dat we samen hebben is een heel groot deel van het succes van BY-BAR.
Hopelijk beleven jullie net zoveel plezier aan de BY-BAR producten als ik aan de ontwikkeling ervan!


BY-BAR wordt online via www.by-bar.nl en in diverse unieke boetieks in heel Nederland verkocht. Bekijk de website voor alle verkooppunten, www.shop-by-bar.nl/storelocator.