Trend Report - Aveda Congress 2015: Spirit, Antoinette BeendersTrend Report - Aveda Congress 2015: Spirit, Antoinette BeendersTrend Report - Aveda Congress 2015: Spirit, Antoinette BeendersTrend Report - Aveda Congress 2015: Spirit, Antoinette BeendersTrend Report - Aveda Congress 2015: Spirit, Antoinette BeendersTrend Report - Aveda Congress 2015: Spirit, Antoinette BeendersTrend Report - Aveda Congress 2015: Spirit, Antoinette BeendersTrend Report - Aveda Congress 2015: Spirit, Antoinette BeendersTrend Report - Aveda Congress 2015: Spirit, Antoinette Beenders
terug naar pressroom

Trend Report - Aveda Congress 2015: Spirit, Antoinette Beenders

Twist Cut met warrige pony

Een natuurlijke, aan de lucht gedroogde textuur met een warrige pony is de nieuwe “it-look” voor je haar.

Kunst ontstond door de vijf natuurelementen – water, aarde, oneindigheid, lucht en vuur – tijdens de “Symphony of the Senses” avondvoorstelling gepresenteerd door Aveda’s Global Creative Director Antoinette Beenders. Halverwege de show van 41 looks, toonde Antoinette een twist cut techniek die een nieuwe trend aankondigt van natuurlijke kapsels en stijlen.

 

“Een natuurlijke haarlook maakt een comeback en ik denk dat we er klaar voor zijn“, aldus Beenders. “Het indraaien van haarlokken voordat je het schuin naar beneden knipt zorgt voor een natuurlijke textuur en voorkomt dat het er te braaf uit ziet.”

 

Beenders maakt deze prachtige, natuurlijke look af met een warrige pony door haarlokken af te knippen. “Ga ervoor en wees gedurfd”, zegt Beenders. “Als je zeker bent van een kapsel, creëert dit vertrouwen tussen je gasten en jou, in jouw vaardigheden en creativiteit als kapper.” 

 

How to Get the Look

 

Stap 1: Maak het haar vochtig met water en creëer een middenscheiding. Pak een grote haarlok samen midden achter op het hoofd.

 

Stap 2: Beginnend bij de nek, neem grote, willekeurige haarlokken, draai deze in en knip de lokken schuin naar beneden af tot de gewenste lengte.

 

Stap 3: Naarmate je meer richting de kruin werkt, til je de lokken op om horizontale verschillen te creëren. Voer dezelfde kniptechniek uit en gebruik de eerder geknipte sectie als maatstaf.

 

Stap 4: Om de warrige pony te creëren, pak je een driehoekige haarlok (houd hierbij rekening met de dikte). Schud het haar zodat het natuurlijk valt en pak horizontale lokken samen startend vanaf de haargrens.

 

Stap 5: Pak kleine haarlokken samen aan beide kanten van de pony. Borstel het haar naar voren en rond de hoeken af met de schaar.

 

Stap 6: Versterk de natuurlijke textuur door Be Curly™ Style-Prep™ aan te brengen op de punten. Spray Thickening Tonic op het haar van de aanzet tot halverwege de totale lengte van het haar.

 

Stap 7: Droog het haar door een diffuser op de kruin te zetten of de lengtes met de diffuser te drogen. Droog het niet onderste boven. Als het deels droog is, föhn je het haar met hoge snelheid en lage temperatuur. Laat het ten slotte door de lucht drogen voor een natuurlijke finish.

 

over aveda

Onze missie bij AVEDA is te zorgen voor de wereld waarin we leven, van de producten die we maken tot de wijze waarop we iets teruggeven aan onze samenleving. Bij AVEDA streven we ernaar om een voorbeeld te stellen voor milieuleiderschap en verantwoordelijkheid, niet alleen in de wereld van de schoonheid maar overal ter wereld.