terug naar pressroom

Stress Fix™

PERSBERICHT

Hoewel stress een noodzakelijke functie heeft als motivator, beïnvloedt het ook negatief onze lichamelijke en emotionele gezondheid. Een beetje spanning is gezond, maar overdaad kan stress en ziektes veroorzaken. De statistieken op het gebied van stress zijn als volgt:

- 44% van de volwassenen heeft fysiek te kampen met de negatieve invloeden
  van stress
- 95% van de doktersbezoeken zijn stress gerelateerd
- Stress wordt gezien als 1 van de 6  voornaamste doodsoorzaken 

Je dagelijks patroon doorbreken om anders met stress om te gaan is niet makkelijk, maar een aantal aanpassingen kan de gezondheid daadwerkelijk verbeteren.

Lees meer »

Hoewel stress een noodzakelijke functie heeft als motivator, beïnvloedt het ook negatief onze lichamelijke en emotionele gezondheid. Een beetje spanning is gezond, maar overdaad kan stress en ziektes veroorzaken. De statistieken op het gebied van stress zijn als volgt:

- 44% van de volwassenen heeft fysiek te kampen met de negatieve invloeden
  van stress
- 95% van de doktersbezoeken zijn stress gerelateerd
- Stress wordt gezien als 1 van de 6  voornaamste doodsoorzaken 

Je dagelijks patroon doorbreken om anders met stress om te gaan is niet makkelijk, maar een aantal aanpassingen kan de gezondheid daadwerkelijk verbeteren.


STRESS
Er bestaan twee soorten stress. Acute stress maakt deel uit van de zogenoemde “survival stress”: ze worden meestal intens gevoeld, maar zijn maar van korte duur. Één ding dat acute stress onderscheidt van andere soorten is dat je volledige aandacht gaat naar deze stress, en je deze dus niet kunt negeren.

Chronische stress is langdurig, maar niet zo intens als acute stress. Chronische stress is onderscheidend door het feit dat je het stressgevoel kan negeren maar het onbewust toch sluimert en je lichaam aantast. Een veelvoorkomende aandoening, veroorzaakt door chronische stress is het uit balans zijn van het autonoom zenuwstelsel dat een groot aantal onbewust plaatsvindende functies reguleert. Het autonoom zenuwstelsel is uit balans aangezien het sympathische zenuwstelsel het para-sympathische domineert daar waar het gebruik van beide 50/50 zou moeten zijn.

Veel mensen maken overmatig gebruik van hun sympathisch zenuwstelsel. Ons sympathisch systeem raakt als gevolg hiervan oververmoeid, maar wordt alsnog continue gebruikt of gestimuleerd. Dit heeft tot resultaat dat men niet lang genoeg in parasympathische staat verkeerd om zich volledig te kunnen herstellen. Het lichaam raakt uiteindelijk volledig uitgeput en men krijgt hierdoor letterlijk een burn-out. Is het sympathische zenuwstelsel overwerkt dan hebben we met andere woorden rust en herstel nodig na actieve periodes. Dat is hoe de natuur het bedoeld heeft.

AVEDA STRESS FIX
Met Stress Fix helpt AVEDA de negatieve effecten van stress te herstellen door middel van de 3 A’s: Aroma, Ademhaling en Aanraking.

Stress-fix Professional Aroma Blend
AVEDA’s Stress Fix aroma is klinisch bewezen als middel om stressgevoelens te verminderen. Het aroma bevat essentiële oliën van lavendel, lavandin, salie, wierook en vetiver en wordt verkregen van organische boerderijen. De aroma’s worden geproduceerd met behulp van de aromatische wetenschap. Hiermee worden de voordelen van pure, essentiële oliën benadrukt.

Lavendel is de meeste veelzijdige van alle essentiële oliën. Een veelvoorkomend gezegde in de aromatherapie is “Wanneer je twijfelt, gebruik lavendel”. Het is ook de meest bestudeerde essentiële olie en verschillende studies beschrijven een aantal eigenschappen van lavendel  als het tegengaan van angst, stress en slapeloosheid.

Lavandin is een samenstelling die ontwikkeld is begin 1900 door het kruisen van echte lavendel en spike lavendel;  het groeit goed op lagere hoogten, in tegenstelling tot lavendel. Het werkt tegen spierpijn en kan gebruikt worden voor oppervlakkige sneetjes en lichte verbrandingen. Lavandin staat bekend om zijn ontspannende werking en wordt vaak gebruikt om de sinussen te zuiveren.

Muskaat salie wordt gebruikt in de aromatherapie als een kalmerend middel en het herstellen van de balans in het lichaam. Het staat bekend als een uitermate goede remedie tegen depressies. Sommige culturen gebruikten deze olie om de bijeffecten van de menopauze te verminderen. Muskaat salie wordt beschreven als ontspannend en euforisch.

Vetiver werd traditioneel gezien vooral gebruikt voor in bad en in massage-oliën. Inwoners van Java maakte innovatieve schermen van de vetiver wortels. Wanneer dit werd gebruikt in een raam, of in de ventilator, verspreidde het aroma door het huis. Vetiver is een extreem ontspannend, stressverminderend middel dat stress helpt te reduceren. 

Frankincense wordt gezien als één van de oudste bronnen van wierook ter wereld. Wierook is ontspannend en wordt gebruikt om stresssituaties te verminderen. Verder wordt het gebruik van wierook gezien als een heilige essence die in de historie vaak werd gebruikt in tempels en bij altaars om de lucht te reinigen en te zuiveren. Daarnaast wordt wierook ook gebruikt voor lichamelijke en geestelijke doeleinden. Vandaag de dag wordt het gebruikt bij meditaties en het inhaleren van wierook kan helpen bij ademhalingsproblemen. Het wordt gebruikt bij mensen met een verzwakt immuunsysteem en als massage- en badolie. 

AVEDA STRESS-FIX™ RANGE

1. STRESS-FIX BODYLOTION
De eco-certified organische en hydraterende body lotion met een aroma dat klinisch bewezen stressgevoelens vermindert en de gehele dag vocht inbrengt.

Ingrediënten
* Organische aloë bekend om zijn rustgevende eigenschappen
* Organische shea butter voor het herstellen van de huid
* Organische zonnebloem olie verzacht en herstelt de huid

Wellness Rituals
Gebruik Stress-Fix Bodylotion na het douchen en masseer het in je handen. Houd je handen onder je neus en haal diep adem. Masseer dan gespannen gebieden zoals nek, schouders en onderarmen. Doe dit met een ronddraaiende beweging bij de aanhechtingen en beweeg heen en weer tussen de aanhechtingen. Gebruik de Stress-Fix Bodylotion op je buik en masseer het in met ronddraaiende bewegingen met de klok mee.

Gebruik de Stress-Fix Bodylotion ook voor je handen. Houd je handen onder je neus en haal diep adem. Houd je armen in een neutrale positie en draai je polsen meerdere malen beide kanten op. Gebruik de duim van je linker hand om de palm van je rechterhand te masseren

in een sterke ronddraaiende beweging. Doe hetzelfde voor je linkerpalm. Draai je handen om

en gebruik de duim van je linkerhand om de bovenkant van je rechterhand te masseren, van pols tot knokkel. Eindig met het aanspannen en ontspannen van je vingers om ze te masseren. Herhaal dit bij de andere hand.


2. STRESS FIX ROLLERBAL

Eco-certified organische Pure-Fume rollerball met een aroma dat klinisch bewezen stressgevoelens vermindert.

Ingrediënten
* Organische zonnebloemolie en organische olijfolie om de condities van de huid te      verbeteren en te verzachten.
* Vitamine E met anti-oxidante werking

Concentrate Ritueel

Het Stress-Fix Concentraat bevindt zich in een draagbare rollerbal die perfect is om mee te dragen voor kleine stressverminderende rituelen, waar en wanneer je maar wilt. Doe wat tress-Fix aroma op de binnenkant van je polsen, houd onder je neus en haal diep adem. Masseer de Stress-Fix Concentrate rollerball op de achterkant van je nek. Verminder schouderspanningen door de Stress-Fix Concentrate rollerball op je bovenschouders aan te brengen en de schouderspieren afwisselend te spannen en te ontspannen. Trek je schouders op tot je oren, houd zo even vast, en laat ze weer vallen. Herhaal zo vaak als je wilt.


3. STRESS FIX SOAKING SALTS

Eco-cert gecertificeerde organische zouten gemaakt van suiker en mineraalrijke zouten vermengt met een aroma dat klinisch bewezen stressgevoelens vermindert.

Ingrediënten

* Organische zonnebloemolie die verzacht, kalmeert en de huid herstelt
* Mineraalrijke zouten die de huid verzachten
* Organische suiker die exfoliëert en verzacht

Bathing Ritual

Week de stress weg met Stress-Fix Soathing Salts. Maak een warm bad en doe een AVEDA kaars aan. Doe 1-2 eetlepels Stress-Fix Soathing Salts bij het water. Ga in bad liggen met gesloten ogen en haal diep adem. Wanneer je inademt, is het belangrijk dat je jezelf mentaal bevrijdt van stress en focust op het hier en het nu. Herhaal dit ritueel 5-10 minuten of totdat je volledig ontspannen bent.


BESCHIKBAARHEID
Voor een salon bij u in de buurt gaat u naar www.aveda.nl en ga naar ‘find a location’.

OVER AVEDA

AVEDA is een exclusief cosmeticamerk met kwalitatief hoogwaardige producten op het gebied van haircare, skincare en make-up. De naam AVEDA is afgeleid van het Sanskriet en betekent ‘all-knowledge’. AVEDA is gebaseerd op de Ayurveda filosofie; de traditionele Indiase geneeskunde.  Een filosofie die uitgaat van de holistische benadering dat lichaam, geest en ziel met elkaar verbonden zijn en waarbij evenwicht de basis vormt. Alles in het leven is met elkaar verbonden; lichaam, geest en ziel zijn één. Het verzorgen van zowel de innerlijke als uiterlijke mens door middel van aanraking en aroma leidt tot een betere balans. AVEDA speelt hier met haar producten en behandelingen continu op in. 

De AVEDA producten bestaan uit organische ingrediënten en worden geproduceerd met 100% windenergie. Al sinds 1978 is AVEDA pionier in de cosmeticabranche wat betreft milieuvriendelijke verpakkingen op basis van het hoogst haalbare Post Consumer Recycled (PCR) materiaal. Dit alles heeft ertoe geleid dat AVEDA als eerste cosmeticabedrijf ter wereld in 2009 een Cradle to Cradle-duurzaamheidscertificaat ontving voor zeven producten. Wereldwijd bindt AVEDA zich aan tal van sociale en milieugerelateerde doelen.  Op deze manier volbrengt AVEDA haar missie om high performance-producten te ontwikkelen die goed zijn voor mens én aarde .

Missie
Onze missie bij AVEDA is te zorgen voor de wereld waarin we leven, van de producten die we maken tot de wijze waarop we iets teruggeven aan onze samenleving. Bij AVEDA streven we ernaar een voorbeeld te stellen voor milieuleiderschap en verantwoordelijkheid, niet alleen in de wereld van schoonheid, maar overal ter wereld.