terug naar pressroom

Stress-Fix™ Body Creme

PERSBERICHT

Het is al vervelend genoeg om u zorgen te maken over financiën, familie, werkgelegenheid, het milieu en nouja, gewoon over alles. Maar de stress die deze problemen met zich meebrengen kunnen schadelijker zijn dan de problemen zelf. Volgens de onderzoekscentra voor ziektebestrijding en preventie kan stress in 50% tot 80% van de ziektegevallen een rol spelen en kan het zelfs de hoofdoorzaak zijn van 90% van alle doktersbezoeken. Ook speelt stress een rol bij slapeloosheid, tast het het immuunsysteem aan, zorgt het voor een hoge bloeddruk, vroegtijdige veroudering en vele andere aandoeningen. Het aantal personen dat lijdt aan stress bereikt inmiddels immense hoogten. Onderzoeken wijzen uit dat 44% van de volwassenen negatieve effecten van stress ondervinden¹ en 57% van de vrouwen zegt zich minstens één tot twee keer per week gestresst te voelen.

 

Aveda vindt dat het tijd is om het heft in eigen handen te nemen om stress te verminderen en rustiger te leven. Daarom hebben we nog een manier gecreëerd om rust te zoeken thuis of in een van de Aveda salons en spa’s doormiddel van de nieuwe Stress-Fix™ Body Creme, de nieuwste aanwinst binnen de Stress-Fix™ collectie. Deze prachtige, vochtinbrengende crème voor het hele lichaam bevat het bewezen stressverminderende Stress-Fix™ aroma en intens hydraterende bestanddelen om zelfs de meest droge huid 24 uur te beschermen.

 

Nu stress zo’n grote rol speelt in ieders leven, heeft ons lichaam de balans verloren tussen ons sympatische zenuwstelsel (vecht- of vlucht reactie) en het parasympatische zenuwstelstel (rusten of herstellen),” zegt Marc Zollicoffer, directeur van Aveda Spa Education. “Als maatschappij zijn we voortdurend aan het vluchten of vechten en nemen we niet genoeg tijd om te rusten en herstellen.”

 

KALMEREND AROMA

Gecreëerd in samenwerking met de wereldberoemde klinische Aromaloog Pierre Franchomme en het Aveda Botanical Aroma Lab is de Aveda Stress-Fix™ Body Creme ontwikkeld met de wetenschap van aromaology® en de kracht van pure essentiële oliën om spanningen te verlichten en de geest te verrijken. Het bewezen stressverlichtende Stress-Fix™ aroma combineert extracten van biologisch gecertificeerde, kalmerende Franse lavendel met verkwikkende salie en ontspannende en stemmingsverbeterende lavandin (een combinatie van reguliere en Portugese lavendel).

 

Aveda is een samenwerkingsverband aangegaan met Plantes Aromatiques du Diois, om de kruiden voor de Stress-Fix™ lijn van kleine biologische boerderijen in Frankrijk te kunnen betrekken. Deze samenwerking zorgt voor de hoogst mogelijke kwaliteit essentiële oliën die volledig getraceerd kunnen worden van de herkomst tot het eindproduct.

 

WELDADIGE EN HERSTELLENDE INGREDIËNTEN

Vol met biologisch verkregen plantaardige oliën en boter, omhult de luxe en rijke Stress-Fix™ Body Creme de droge vochtarme huid tot wel 24 uur lang. 

•     Gecertificeerde biologische sheaboter vult de beschermende vochtbarrière van de huid aan.

•     Gecertificeerde biologische zonnebloemolie bevat een hoog gehalte aan essentiële vetzuren die het vochtgehalte van de huid helpen te behouden en herstellen. 

•     Een unieke mix van duurzaam geoogste zeealgen hydrateert de huid diep.

Voor het beste resultaat brengt u Aveda Stress-Fix™ Body Creme na het douchen rijkelijk aan op de huid met behulp van zachte cirkelvormige bewegingen. Besteed daarbij extra aandacht aan de gebieden met spanning, zoals de hals, buik, onderarmen, kuiten en onderrug. Niet geschikt voor gebruik op het gezicht.

 

STRESS- VERLICHTENDE RITUELEN VOOR THUIS

Bij Aveda combineren we Ayurveda, een 5000 jaar oude geneeskundige traditie uit India, met de Westerse wetenschap om hedendaagse oplossingen te vinden om de geest te kalmeren en het lichaam comfort te bieden. Deze oplossingen omvatten de kracht van ademhaling, aanraking en aromaology®. Aveda heeft deze aspecten gecombineerd in een snelle en eenvoudige doe-het-zelf wellnessbehandeling met behulp van de Stress-Fix™ Body Creme.

 

•     BODY CREME RITUEEL VOOR HANDEN EN ARMEN:

Breng de Stress-Fix™ Body Creme aan op de handen en onderarm met lange glijdende bewegingen. Masseer de palm van de hand  de muis, het midden van de hand en de basis van de vingers met ronddraaiende bewegingen. Strek de arm en leg uw hand onderaan uw arm. Masseer de buitenkant van de onderarm met behulp van zachte, knedende bewegingen en werk van de pols omhoog naar de elleboog. Draai de onderarm en plaats uw handpalm aan de binnenkant van de     pols. Masseer de binnenkant van de arm met behulp van zachte, knedende bewegingen en werk vanaf de pols naar boven. Herhaal dit ook bij de andere hand en arm.

 

•      BODY CREME RITUEEL VOOR HET LICHAAM:

 Masseer na het douchen Stress-Fix™ Body Creme in de handen en houd deze onder de neus terwijl u diep inademt. Masseer plekken met spanning zoals nek, schouders en onderarmen met de   Ayurvedische techniek door draaiende bewegingen te maken bij de gewrichten. Breng de crème ook aan op de buik en masseer de huid met draaiende bewegingen met de klok mee.

 

Als het tijd is om professionals in te zetten, biedt de Aveda spa speciale stress-management behandelingen die ook de wetenschap van aanraking, ademhaling en aroma omvatten.

•     De Stress-Fix™ Hand en Arm Massage:

Een intensieve ‘rub-down’ waarin Stress-Fix™ Body Crème en Ayurvedische massagetechnieken worden ingezet om gebieden die gevoelig zijn voor RSI-klachten te kunnen behandelen.

 

OVER AVEDA

AVEDA is een exclusief cosmeticamerk met kwalitatief hoogwaardige producten op het gebied van haircare, skincare en make-up. De naam AVEDA is afgeleid van het Sanskriet en betekent ‘all-knowledge’. AVEDA is gebaseerd op de Ayurveda filosofie; de traditionele Indiase geneeskunde. Een filosofie die uitgaat van de holistische benadering dat lichaam, geest en ziel met elkaar verbonden zijn en waarbij evenwicht de basis vormt. Alles in het leven is met elkaar verbonden; lichaam, geest en ziel zijn één. Het verzorgen van zowel de innerlijke als uiterlijke mens door middel van aanraking en aroma leidt tot een betere balans. AVEDA speelt hier met haar producten en behandelingen continu op in. 


De AVEDA producten bestaan uit organische ingrediënten en worden geproduceerd met 100% windenergie. Al sinds 1978 is AVEDA pionier in de cosmeticabranche wat betreft milieuvriendelijke verpakkingen op basis van het hoogst haalbare Post Consumer Recycled (PCR) materiaal. Dit alles heeft ertoe geleid dat AVEDA als eerste cosmeticabedrijf ter wereld in 2009 een Cradle to Cradle-duurzaamheidscertificaat ontving voor zeven producten. Wereldwijd bindt AVEDA zich aan tal van sociale en milieugerelateerde doelen.  Op deze manier volbrengt AVEDA haar missie om high performance-producten te ontwikkelen die goed zijn voor mens én aarde .

Missie
Onze missie bij AVEDA is te zorgen voor de wereld waarin we leven, van de producten die we maken tot de wijze waarop we iets teruggeven aan onze samenleving. Bij AVEDA streven we ernaar een voorbeeld te stellen voor milieuleiderschap en verantwoordelijkheid, niet alleen in de wereld van schoonheid, maar overal ter wereld.