terug naar pressroom

Shampure™ Hand and Body Wash en Shampure™ Body Lotion

PERSBERICHT

De kunst van milde reiniging en 24h hydratatie

Aveda Shampure™ Hand and Body Wash is een milde, sulfaatvrije reiniger voor handen en lichaam met ingrediënten onttrokken uit organische babassunoot olie. De elegante, organische olijfolie van de nieuwe Shampure™ Body Lotion trekt onmiddellijk in de huid om deze de gehele dag te hydrateren: voor een schitterend zachte en gladde huid.

 

De samenstelling van een iconisch aroma
Aveda’s geliefde Shampure™ aroma werd gecreëerd in1989 in het Aveda Botanical Aroma Lab door gebruik van aromaology®. “Aromaology® is een wetenschap typerend voor Aveda“ volgens Guy Vincent, Aveda’s Head Perfumer. “Het betreft een

discipline tussen het ontwikkelen van geuren, de kunst van het maken van een schitterend

parfum en aromatherapie; het gebruik van essentiële oliën voor therapeutische doeleinden.”

 

Het Shampure™ aroma bestaat uit een mix van 25 pure bloemen- en planten essences, waaronder gecertificeerd organische lavendel uit Bulgarije en organische ylang ylang uit Madagaskar. De bloemen zijn met de hand geplukt bij zonsopgang om ervoor te zorgen dat de werkzame stoffen uit de essentiële oliën optimaal hun werk kunnen doen. Andere aromatische en rustgevende ingrediënten waar het aroma uit bestaat zijn kamille en petitgrain. “Je hebt aardig wat mensen nodig om een prachtig, aangenaam en herkenbaar aroma te ontwikkelen dat een gevoel van rust geeft,” verteld Guy Vincent. “We kwamen bij het Shampure™ aroma door de samenwerking van een team van aromatherapeuten, farmaceuten en parfumeurs om precies te bepalen welke essentiële oliën harmonieus samengaan.

 

Voor het beste resultaat
Breng de Shampure™ Hand and Body Wash aan op de vochtige huid en spoel vervolgens af. Droog de huid en masseer de Shampure™ Body Lotion  op de huid in met cirkelvormige bewegingen.

 

Creëer thuis een moment van ontspanning
Bij Aveda wordt de kracht van aanraking, ademhaling en aromaology® gecombineerd om optimale oplossingen te creëren om lichaam en geest te verlichten.  Met de nieuwe Shampure™ Body Lotion  introduceert Aveda een snel en eenvoudig wellnessritueel om ontspanning te vinden tijdens stressvolle momenten.

• Breng Shampure™ Body Lotion aan op uw onderarm terwijl u het aroma inademt 

• Masseer de onderarm met lange, vloeiende bewegingen van de pols tot aan de elleboog

• Masseer de gewrichten van pols en elleboog met cirkelvormige bewegingen

• Herhaal voor de andere arm

 

Sociale en ecologische verantwoordelijkheid

De handgeplukte organische lavendel voor het Shampure™ aroma komt voort uit een samenwerking met de Enio Bonchev Essential Oil Distillery in Bulgarije, waar organische landbouw, het beschermen van natuurlijke hulpbronnen en eerlijke handel zorgen voor een bloeiende lokale gemeenschap. Daarnaast is Aveda een van de grootste afnemers van organische ylang ylang ter wereld, waardoor organische landbouw gestimuleerd wordt.

 

Prijzen en verkrijgbaarheid

Shampure™ Hand and Body Wash (250ml) €22

Shampure™ Body Lotion (200ml)  €31

 

Deze nieuwe aanvullingen aan het bestaande Shampure™ assortiment zijn vanaf heden verkrijgbaar bij de Aveda salons. Voor het vinden van een salon bij u in de buurt ga naar www.aveda.nl/.be en vervolgens naar ‘vind een salon/spa’.

OVER AVEDA

AVEDA is een exclusief cosmeticamerk met kwalitatief hoogwaardige producten op het gebied van haircare, skincare en make-up. De naam AVEDA is afgeleid van het Sanskriet en betekent ‘all-knowledge’. AVEDA is gebaseerd op de Ayurveda filosofie; de traditionele Indiase geneeskunde. Een filosofie die uitgaat van de holistische benadering dat lichaam, geest en ziel met elkaar verbonden zijn en waarbij evenwicht de basis vormt. Alles in het leven is met elkaar verbonden; lichaam, geest en ziel zijn één. Het verzorgen van zowel de innerlijke als uiterlijke mens door middel van aanraking en aroma leidt tot een betere balans. AVEDA speelt hier met haar producten en behandelingen continu op in. 


De AVEDA producten bestaan uit organische ingrediënten en worden geproduceerd met 100% windenergie. Al sinds 1978 is AVEDA pionier in de cosmeticabranche wat betreft milieuvriendelijke verpakkingen op basis van het hoogst haalbare Post Consumer Recycled (PCR) materiaal. Dit alles heeft ertoe geleid dat AVEDA als eerste cosmeticabedrijf ter wereld in 2009 een Cradle to Cradle-duurzaamheidscertificaat ontving voor zeven producten. Wereldwijd bindt AVEDA zich aan tal van sociale en milieugerelateerde doelen.  Op deze manier volbrengt AVEDA haar missie om high performance-producten te ontwikkelen die goed zijn voor mens én aarde .

Missie
Onze missie bij AVEDA is te zorgen voor de wereld waarin we leven, van de producten die we maken tot de wijze waarop we iets teruggeven aan onze samenleving. Bij AVEDA streven we ernaar een voorbeeld te stellen voor milieuleiderschap en verantwoordelijkheid, niet alleen in de wereld van schoonheid, maar overal ter wereld.