NYFW SS'16 OsklenNYFW SS'16 OsklenNYFW SS'16 Osklen
terug naar pressroom

NYFW SS'16 Osklen

OSKLEN SPRING/SUMMER 2016 NEW YORK FASHION WEEK

CHIQUE NONCHALANCE
Nonchalante, wilde lokken gebundeld in een artistieke knot


Voor de Spring/Summer 2016 Osklen collectie, heeft ontwerper Oskar Metsavaht gebruik gemaakt van duurzaam zijde, biologisch katoen en linnen om het verhaal te vertellen van een jong stadsmeisje dat afreist naar de Asháninka stam (de inheemse bevolking in een afgelegen Braziliaans dorp). Haar reis evolueert zich in haar look, van luxe en zelfvertrouwen naar een meer zelfstandige en artistieke vrouw.


Antoinette Beenders, Aveda’s Global Creative Director, werkte de details van het verhaal uit door een artistieke wilde knot te creëren die de look van deze jonge vrouw liet zien na haar bezoek aan de stam.


“Het zit hem echt in de details bij deze look met subtiel uitstekende plukken haar vanaf de zijkant, kruin en de nek welke lijken op veren” zegt Beenders. “De knot is als lus dubbel gevouwen met aan het uiteinde nonchalante plukken uitstekend haar die staan voor een artistieke uitstraling. Dit terwijl het haar fris uit het gezicht is gehouden om haar beter zicht te geven om deze nieuwe wereld te ontdekken.”

 

 

How to get the look


Stap 1: Breng Aveda Volumizing Tonic aan op het haar en föhn het stijl.
Stap 2: Bind het haar in de nek in een lage staart vast met een elastiekje.
Stap 3: Neem het uiteinde van de staart , trek deze over de aanzet van de staart en maak een lus. Zet het haar ongeveer 2,5 cm vanaf het uiteinde van de staart vast met een elastiekje.
Stap 4: Pak het uiteinde van de staart en wikkel deze speels rondom de aanzet van de staart waardoor het haar in een waaiertje naar buiten springt. Zet vast met een derde elastiekje.
Stap 5: Breng aan elke kant van het haar Aveda Shampure™ Dry Shampoo aan (verkrijgbaar vanaf 2 november 2015) voor een matte look en masseer voorzichtig de zijkanten van het hoofd om wat nonchalante plukken los te krijgen.
Stap 6: Maak de look af met Aveda Control™ Force Firm Hold Hair Spray.

 

OVER AVEDA

 

Onze missie bij AVEDA is te zorgen voor de wereld waarin we leven, van de producten die we maken tot de wijze waarop we iets teruggeven aan onze samenleving. Bij AVEDA streven we ernaar om een voorbeeld te stellen voor milieuleiderschap en verantwoordelijkheid, niet alleen in de wereld van de schoonheid maar overal ter wereld.