terug naar pressroom

Hand Relief Night Renewal Serum

PERSBERICHT

We gebruiken onze handen de hele dag intensief, tijdens het werk, bij het handen schudden, zwaaien, omarmen noem maar op. En wie kent er daarnaast niet het gezegde handen weerspiegelen je ware leeftijd? Met dit in gedachten wil je toch dat je handen zacht aanvoelen en er op hun best uitzien.

 

Om je te helpen heeft Aveda het Hand Relief™ Night Renewal Serum gecreëerd, een innovatief en 97% natuurlijk serum dat de textuur en huid van je handen herstelt tijdens je slaap.

 

“Onze handen vertonen sneller tekenen van veroudering dan elk ander gedeelte van ons lichaam,’’ zegt Amy Humfleet, Vice President of Product Development & Innovation.”’'s Nachts is het perfecte moment om tekenen van huidveroudering te behandelen omdat tijdens de slaap ons lichaam de tijd heeft om zichzelf te herstellen.”

 

De huid wordt tijdens de nachtrust warm (de hoogste temperaturen van de huid worden ‘s nachts gemeten), waardoor deze niet alleen sneller vocht verliest maar ook makkelijker vocht absorbeert. Het Hand Relief™ Night Renewal Serum gaat intensief te werk terwijl je slaapt en maakt gebruik van dit voordeel om de huid van de handen intens te hydrateren.

 

Krachtpatsertje met natuurlijke ingrediënten

- Melasse & zoethout extracten: verminderen zichtbaar de verschijning van  pigmentvlekjes en egaliseren de huid na verloop van tijd.

- Hydraterende mix van plantenextracten: Deze andiroba olie, glycerine, biologische castorolie geeft de huid volume en helpt om fijne lijntjes op te vullen.  

- Salicylzuur afgeleid van wintergroen: verfijnt de huid en geeft haar  een zacht en glad gevoel.

 

Bewezen formule
Uit een klinische test bleek dat bij 83% van de vrouwen in slechts 4 weken een significante verbetering was opgetreden in de hoeveelheid en intensiteit van pigmentvlekjes. Bij 92% van de vrouwen was er in slechts 4 weken een vermindering te zien van zichtbare rimpeltjes.

 

Aroma

Het Hand Relief™ Night Renewal Serum verfrist de zintuigen met een fris citrus aroma van gecertificeerde organische sinaasappel, lavandin en eucalyptus.

 

Ritueel voor het slapen gaan

Bij Aveda wordt Ayurveda, een 5000 jaar oude geneeskundige traditie uit India, gebruikt in combinatie met de westerse wetenschap om moderne oplossingen te vinden om lichaam en geest te kalmeren en tot rust te brengen. Deze werkwijze omvat de kracht van aanraking, adem en aromalogy®. Aveda heeft deze 3 A’s gecombineerd in een makkelijk ‘do it yourself’ wellness ritueel met het Hand Relief™ Night Renewal Serum zodat je ook zelf je handen ‘s nachts intens kunt verzorgen. 

 

Ervaar het Hand Relief™ Night Renewal Serum door middel van een rustgevend avondritueel waarin de Ontvankelijkheids Mudra helpt om je geest te laten aarden zodat nieuwe inzichten tot je kunnen komen:

 

- Verdeel een pompje van het serum over beide handen.

- Masseer het serum met je duim in op het midden van de tegenoverstelde handpalm, doe dit met kleine ronddraaiende bewegingen. Herhaal dit ook voor de andere hand.

- Sluit je ogen en leg je handen in Ontvankelijkheid Mudra, dit is een oud ritueel gebaar dat wordt gebruikt in yoga en meditatietradities. Open je handpalmen en raak met je wijsvinger je duim aan. Laat voor het gemak je handen rusten op je knieën. 

 

“We zijn vaak zo verwikkeld in onze gedachten waardoor we niet de tijd nemen voor ons lichaam,” zegt Marc Zollicoffer, Director van Aveda Spa Education. “Onze gedachten hebben de neiging om snel het lichaam te verlaten. Een mudra brengt het bewustzijn terug in het lichaam en helpt je te focussen op je ware intenties. Een mudra kan kalmeren en helpt de geest zich te focussen zodat je kunt hergroeperen en het lichaam kunt laten aarden.”

 

Hands-on genezing

Wil je de effecten van het serum bij een deskundige ervaren, dan bieden de Aveda salons & spa’s een speciale Hand Relief™ Renewal behandeling, een 15-minuten durende ‘beauty on demand’ ervaring. Deze behandeling biedt Zweedse- en op drukpunt gerichte massagetechnieken en gebruikt een behandelingsmasker om de handen te voeden en ze te laten ontspanning. 

 

Hoop zaaien

Het Hand Relief™ Night Renewal Serum is gemaakt van de olie van duurzaam geoogste andiroba zaadjes. Deze zaadjes worden verkregen bij kleine coöperaties op het Marajo eiland in Brazilië. Deze lokale samenwerkingen genereren seizoensinkomsten waarmee hele families geholpen worden in hun basisbehoeften. In ruil voor de grondstoffen verleent Aveda een subsidie aan deze lokale oogsters. Hierdoor kunnen coöperaties hun eigen andirobaolie ontwikkelen die ze weer kunnen verkopen voor het zevenvoudige bedrag van de prijs van de zaden. 

 

Duurzame verpakking

Hand Relief™ Night Renewal Serum is verpakt in een 30ml 100% PCR fles met pompje. € 39,- / 30ml

 

Verkrijgbaar vanaf 26 oktober 2014 in Aveda salons en spa’s. Voor een salon bij je in de buurt ga naar www.aveda.nl/be en vind een salon/spa.

 

Contact

SimplyPR | Jetske van de Sande | Oudeschans 83 | 1011 KW Amsterdam +31 207767756 | j.vandesande@simplypr.nl | www.simplypr.nl

 

 

 

 

 

 

OVER AVEDA

AVEDA is een exclusief cosmeticamerk met kwalitatief hoogwaardige producten op het gebied van haircare, skincare en make-up. De naam AVEDA is afgeleid van het Sanskriet en betekent ‘all-knowledge’. AVEDA is gebaseerd op de Ayurveda filosofie; de traditionele Indiase geneeskunde. Een filosofie die uitgaat van de holistische benadering dat lichaam, geest en ziel met elkaar verbonden zijn en waarbij evenwicht de basis vormt. Alles in het leven is met elkaar verbonden; lichaam, geest en ziel zijn één. Het verzorgen van zowel de innerlijke als uiterlijke mens door middel van aanraking en aroma leidt tot een betere balans. AVEDA speelt hier met haar producten en behandelingen continu op in. 

 

De AVEDA producten bestaan uit organische ingrediënten en worden geproduceerd met 100% windenergie. Al sinds 1978 is AVEDA pionier in de cosmeticabranche wat betreft milieuvriendelijke verpakkingen op basis van het hoogst haalbare Post Consumer Recycled (PCR) materiaal. Dit alles heeft ertoe geleid dat AVEDA als eerste cosmeticabedrijf ter wereld in 2009 een Cradle to Cradle-duurzaamheidscertificaat ontving voor zeven producten. Wereldwijd bindt AVEDA zich aan tal van sociale en milieugerelateerde doelen.  Op deze manier volbrengt AVEDA haar missie om high performance-producten te ontwikkelen die goed zijn voor mens én aarde.


Missie
Onze missie bij AVEDA is te zorgen voor de wereld waarin we leven, van de producten die we maken tot de wijze waarop we iets teruggeven aan onze samenleving. Bij AVEDA streven we ernaar een voorbeeld te stellen voor milieuleiderschap en verantwoordelijkheid, niet alleen in de wereld van schoonheid, maar overal ter wereld.