terug naar pressroom

Dry Remedy™ Daily Moisturizing Oil

PERSBERICHT

Tijdens onze zoektocht naar hydraterende oplossingen voor droog haar heeft Aveda inspiratie gezocht in de regenwouden van Brazilië. In deze extreem vochtige omgeving hebben we de oplossing gevonden voor droog en breekbaar haar: buriti olie.  Dit sterk hydraterende ingrediënt wordt gewonnen uit de vrucht van de Moriche Palm, ook wel de Tree of Life genoemd. Organische buriti olie is rijk voedend en sterk hydraterend en tevens het hoofdingrediënt van de nieuwe, zeer effectieve Dry Remedy™ Moisturizing Oil. Deze dagelijke leave-in treatment, die voor 99,9% afkomstig is uit natuurlijke bronnen*, geeft droog, breekbaar haar de nodige hydratatie en maakt het onmiddellijk zijdezacht, soepel en glanzend.

 

Dry Remedy™ Daily Moisturizing Oil, voor 99,9% gewonnen uit de natuur De Dry Remedy™ Daily Moisturizing Oil’s organische buriti olie trekt onmiddelijk in het haar en verhoogt het vochtgehalte met 41% zonder het te verzwaren. “Buriti olie geeft instant luxueuze zachtheid aan het haar”, zegt Tippi Shorter, Global Artistic Director for Textured Hair. “De olie is licht van structuur waardoor deze het haar niet verzwaard.” De Dry Remedy™ Daily Moisturizing Oil bevat geen siliconen en is gemaakt om alle haartypen intens te hydrateren, zowel van binnen als van buiten. 

OVER AVEDA

AVEDA is een exclusief cosmeticamerk met kwalitatief hoogwaardige producten op het gebied van haircare, skincare en make-up. De naam AVEDA is afgeleid van het Sanskriet en betekent ‘all-knowledge’. AVEDA is gebaseerd op de Ayurveda filosofie; de traditionele Indiase geneeskunde. Een filosofie die uitgaat van de holistische benadering dat lichaam, geest en ziel met elkaar verbonden zijn en waarbij evenwicht de basis vormt. Alles in het leven is met elkaar verbonden; lichaam, geest en ziel zijn één. Het verzorgen van zowel de innerlijke als uiterlijke mens door middel van aanraking en aroma leidt tot een betere balans. AVEDA speelt hier met haar producten en behandelingen continu op in. 


De AVEDA producten bestaan uit organische ingrediënten en worden geproduceerd met 100% windenergie. Al sinds 1978 is AVEDA pionier in de cosmeticabranche wat betreft milieuvriendelijke verpakkingen op basis van het hoogst haalbare Post Consumer Recycled (PCR) materiaal. Dit alles heeft ertoe geleid dat AVEDA als eerste cosmeticabedrijf ter wereld in 2009 een Cradle to Cradle-duurzaamheidscertificaat ontving voor zeven producten. Wereldwijd bindt AVEDA zich aan tal van sociale en milieugerelateerde doelen.  Op deze manier volbrengt AVEDA haar missie om high performance-producten te ontwikkelen die goed zijn voor mens én aarde .

Missie
Onze missie bij AVEDA is te zorgen voor de wereld waarin we leven, van de producten die we maken tot de wijze waarop we iets teruggeven aan onze samenleving. Bij AVEDA streven we ernaar een voorbeeld te stellen voor milieuleiderschap en verantwoordelijkheid, niet alleen in de wereld van schoonheid, maar overal ter wereld.