Aveda Congress 2015Aveda Congress 2015
terug naar pressroom

Aveda Congress 2015

AVEDA Congress 2015

PASSIE VOOR HET VAK, DE INDUSTRIE EN INNOVATIEF VERMOGEN KWAMEN TOT LEVEN TIJDENS AVEDA CONGRESS 2015

Professionals van over de hele wereld hebben hun baanbrekende technieken met elkaar gedeeld tijdens een buitengewoon weekend vol schitterende presentaties en workshops.

 

Levendige kleuren, opvallende en vernieuwende kniptechnieken en inspirerende stijlen waren volop aanwezig in Minneapolis tijdens Congress 2015: Spirit. Op dit wereldwijde evenement presenteerde meer dan 20 teams van Aveda professionals uit zeven landen, waaronder de VS, Japan, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Canada, hun innoverende programma’s in het Minneapolis Convention Center. Meer dan 3.500 Aveda Professionals uit 17 landen kwamen samen om kunst, het kappersvak en educatie te vieren.

 

Het driedaagse event bestond uit on-stage optredens, workshops met Aveda Global Artistic Directors en Educators en de langverwachte avondvoorstelling “Symfonie van de Zintuigen” gecreëerd en gepresenteerd door Aveda Global Director Antoinette Beenders. Deze show markeerde het eerste Aveda Congress sinds het overlijden van Aveda oprichter Horst Rechelbacher in 2014. Om hem te eren, en voor diegene die in zijn voetsporen treden, werd het 17e Aveda Congress “Spirit” genoemd.

 

“Deze editie van Congress viert de geest van Horst, die ons allen bij elkaar heeft gebracht. We hebben deze editie “spirit” genoemd om jou te eren, de spirit van Aveda,” aldus Aveda Global President Dominique Conseil tijdens zijn openingsspeech. “Herinner je de passie voor het kappersvak die je naar de academie bracht en waarmee je je eerste succesvolle knipbeurt voltooide. Onszelf verbonden voelen met ons innerlijke vuur, dat is spirit!”

 

“SYMFONIE DER ZINTUIGEN”

Ware kunst ontstond tijdens de avondvoorstelling “Symfonie der Zintuigen” met het vieren van de vijf natuurelementen – water, aarde, oneindigheid, lucht en vuur. Met de Ayurvedische gedachte, gebaseerd op het idee dat de geest van deze elementen terug te vinden is in alle levende dingen, presenteerde Beenders schoonheid, theater en inspirerende technieken opgedeeld in de vijf thema’s corresponderend met de elementen. Dit ontzagwekkende schouwspel bestond uit meer dan 30 modellen en artiesten die de elementen samenbrachten in zowel het haar als de mode.

 

WATER: De zintuiglijke reis begon met het met de vingers creëren van zacht golvend haar wat symbool staat voor het element water. Een lichte mist bedekte de toeschouwers terwijl de modellen over de catwalk liepen en een acrobaat haar kunsten toonde op de achtergrond.

 

ONEINDIGHEID: Voor oneindigheid, creëerde Beenders een look geïnspireerd op Jean d’Arc en de punkrock beweging. Alle kleding was gemaakt van biologisch katoen en de zwarte rietjes waren gemaakt van gerecycled plastic. Het haar was stijl en opvallend gekleurd.

 

AARDE: Een rozengeur verhulde de zaal terwijl de modellen over de catwalk liepen. Een acrobaat die boven het podium zweefde strooide tegelijkertijd rozenblaadjes rond.

 

LUCHT: Voor het segment lucht, vergezelde Aveda Guest Artist Robert Grimes Beenders op het podium voor het creëren van ‘haar-garen’ door het haar stukje voor stukje om een spil te draaien en vervolgens te breien met de bestaande haren tot rommelige formaties.

 

VUUR: De voorstelling werd beëindigd met vijf vuurartiesten, een acrobaat en drie modellen die over de catwalk liepen met blusinstallaties als haarstukken.

 

Halverwege de show, liet Beenders de nieuwe “it-look” van het seizoen zien, de pony. Ze demonstreerde een moderne, natuurlijk uitziende pony. “Een volle, coole pony is helemaal van nu” zei Beenders.

 

ARTISTIEKE PRESENTATIES
Aveda Congress bestond uit twee dagen vol presentaties en optredens van Aveda Artists en Aveda Tribe Members van over de hele wereld. De hoogtepunten op een rijtje:

 

Het Aveda Global Artistic Team

Op de eerste dag van Congress eerde het Aveda Global Artistic Team de omgeving waarin zij het best gedijt; van donkere, stedelijke uitersten tot wazige dagdromen en constant veranderende kleuren. Ricardo Dinis, Aveda Global Artistic Director Hair Cutting opende de show met het vieren van de spirit van individualisten. Grafische kapsels geïnspireerd door hoeken en silhouetten plus een rechthoekige bob met litteken refereerden aan de strijd die we allemaal ervaren en overwinnen.

 

Het podium hulde zich in wit om Allen Ruiz, Aveda Global Artistic Director, Hair Styling en Tippi Shorter, Aveda Global Artist Director, Textured Hair te introduceren. Zij pasten een prachtige krultechniek toe, geïnspireerd op golvende wolken en afgewerkt met een zware nevel Shampure™ Dry Shampoo voor een dromerige, romantische look.


De show werd afgesloten met een explosie aan kleur door Ian Michael Black, Aveda Global Artistic Director, Hair Color, en Janell Geason, Aveda Global Artistic Director, Make-up die looks creëerden met gekleurde dreads, levendige kleuren en geometrische make-up in uitbundige vormen.

 

DE AVEDA MISSIE
Een Aveda Congress zou niets zijn als we die momenten niet zouden delen van hoe we allemaal de Aveda missie naleven. Aveda’s partners van over de hele wereld waren aanwezig om inzichten te geven in de manier waarop er wordt samengewerkt om onze wereld een betere en mooiere plek te maken.


Presentaties werden onder andere gegeven door de Ayurvedische Drs. Upadhyay; Aveda’s Braziliaanse partner, Chief Tashka van de Yawanaw; Universiteit van Minnesota Bee Squad; en de National Audubon Society.

 

Tijdens Congress werd ook de viering van de jaarlijkse Earth Month Campaign (april) aangehaald en aandacht geschonken aan die partijen die substantieel hebben bijgedragen in het doel om meer dan $6.1 miljoen op te halen voor wereldwijde schoon drinkwaterprojecten.

 

CONGRESS IN BEELD
Een overzicht van alle afbeeldingen van Aveda Congress 2015 kun je vinden via de onderstaande links die doorverwijzen naar de desbetreffende albums:

Show https://www.flickr.com/photos/avedaphotos/albums/72157660762360756

Photowall https://www.flickr.com/photos/avedaphotos/albums/72157660762570536

 

Aveda Congress is een wereldwijde viering van het ambacht van kappers. Toptalent van over de hele wereld wordt geëerd, geïnspireerd en opgeleid doormiddel van technische en creatieve presentaties, terwijl een diep gevoel van verbondenheid wordt ervaren met Aveda’s erfgoed van vernieuwing en verantwoordelijkheid voor het milieu.

 

Over Aveda

Onze missie bij Aveda is te zorgen voor de wereld waarin we leven, van de producten die we maken tot de wijze waarop we iets teruggeven aan onze samenleving. Bij Aveda streven we ernaar om een voorbeeld te stellen voor milieuleiderschap en verantwoordelijkheid, niet alleen in de wereld van de schoonheid maar overal ter wereld.