Alpro CuisineAlpro CuisineAlpro Cuisine
terug naar pressroom

Alpro Cuisine

Ontdek onze plantaardige smaakmakers!

Ook De Gezondheidsraad beveelt het aan in de nieuwe Richtlijnen goede voeding; een verschuiving in de richting van een meer plantaardig en minder dierlijk voedingspatroon. De ideale balans is een eetpatroon met 2/3 plantaardige en 1/3 dierlijke voedingsmiddelen. Niet alleen goed voor jou*, maar ook minder belastend voor het milieu**. Met Alpro Cuisine, een plantaardige variatie op kookroom, wordt het nu nog gemakkelijker plantaardig eten door te voeren in jouw voedingspatroon!

 

Ontdek het zelf!

Alpro Cuisine is een 100% plantaardige variatie op kookroom. Veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken in zowel warme als koude gerechten. Ze vormen de perfecte basis voor je (pasta)sauzen, ovenschotels, wokgerechten en soepen. Ze zijn rijk van smaak en perfect voor zowel je alledaagse als je meest experimentele gerechten. Ongeopend zijn de producten lang houdbaar buiten de koeling; altijd handig om in huis te hebben dus!

 

Alpro Cuisine is:
•    100% plantaardig
•    Rijk van smaak
•    Geschikt voor zowel warme als koude gerechten
•    Licht verteerbaar, want van nature lactosevrij
•    Rijk aan onverzadigde vetten

 

Probeer naast Alpro Cuisine ook eens Alpro Cuisine Light, met 5% minder vet, een slimme manier om te genieten. Of Alpro Rijst Cuisine, uitermate geschikt voor in Aziatische wokgerechten, curry’s en pittige soepen.

 

Verbeterde receptuur

Alpro Cuisine heeft sinds kort een aangepaste receptuur, wat resulteert in een beter smaakprofiel: iets minder zoet van smaak en minder dik qua textuur. Daarnaast bevat het product minder calorieën, minder vet, minder suiker en heeft het een lagere olie-dosering. Dit alles zonder het verminderen van de kookprestaties!

 

Ervaar zelf het gemak om plantaardig te koken met Alpro Cuisine en ontdek de eindeloze combinaties op http://www.alpro.com/nl/kookinspiratie

 

*Plantaardige voedingsmiddelen zijn doorgaans arm aan verzadigd vet. Vermindering van de consumptie van verzadigd vet draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in bloed. Een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk voor een goede gezondheid. 
**Bron: Ecofys, University of Twente (2015)

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Nina Charbon
n.charbon@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Alpro Mild & Creamy Naturel met Havervlokken & Alpro Haverdrink
Alpro Go On
Alpro Cashewdrink
Alpro Amandeldrink Ongezoet Ongeroosterd

LINKS

Website Alpro

SOCIAL MEDIA Alpro

Recepten

BITTERZOETE QUICHE MET WITLOF EN BLAUWE KAAS

 

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 300 gr meel
  • 100 gr walnoten
  • 120 gr Alpro Lekkere en Gezonde Keuken
  • Een mespuntje zout
  • 15 ml koud water

 

Voor de vulling:

  • 4 of 5 stukjes witlof
  • 250 gr champignons
  • 1 sjalot
  • Een paar takjes citroentijm
  • 250 ml Alpro Cuisine Light
  • 100 gr blauwe kaas
  • 1 eetlepel citroen olijfolie
  • 1/2 limoen
  • Gemalen nootmuskaat
  • Versgemalen peper
  • Zout

 

Bereiden

1. Mix alle ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine totdat het egaal van structuur is. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 min rusten in de koelkast. Vet daarna de bakvorm in met Alpro Lekkere en Gezonde Keuken en bedek de vorm met deeg. Gebruik je kant en klaar deeg? Bedek dan de bodem met in stukjes gehakte walnoten. Prik met een vork kleine gaatjes in het deeg en bak het blind 25 minuten in een voorverwarmde oven (180 °C) totdat het deeg droog is. Blind bakken is een techniek die gebruikt wordt om deeg te bakken zonder dat het gaat rijzen. Plaats een groot stuk bakpapier op het deeg en bedek dit met rijst of droge bonen. Zet de quiche (met bakpapier en rijst/bonen) in de oven.

 

2. Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en verwijder het harde gedeelte aan de onderkant. Snijd de witlof in vijf gelijke stukken en besprenkel deze met limoensap. Snijd de champignons in 4 stukken en stoof deze samen met de in stukjes gehakte sjalot en citroentijm in olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

 

3. Klop intussen de eieren op, voeg Alpro Cuisine Light toe en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

 

4. Plaats de witlof en stukjes champignon bovenop het deeg en verdeel het Alpro Cuisine mengsel eroverheen. Verdeel de stukjes blauwe kaas en citroentijm over de quiche en breng op smaak met vers gemalen peper en een beetje zout. Bak de quiche 10 tot 15 min op 180 °C, draai de temperatuur daarna terug tot 150 °C en laat de quiche 35 tot 40 minuten bakken tot deze klaar is. Haal de quiche uit de bakvorm en laat deze afkoelen voordat je hem serveert met een lekkere frisse salade. 

 

Tip: Gebruik glutenvrij meel of deeg om dit recept glutenvrij te maken.

 

Wil je een krokante korst? Gebruik dan een aluminium springvorm. Het deeg krijgt dan een krokante korst omdat het metaal de warmte goed geleid.

 

GEROOSTERDE PAPRIKA-PASTINAAK SOEP

 

Ingrediënten

  • 3 rode paprika's
  • 2 gele paprika's
  • 1 pastinaak (180 g)
  • 1 grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 700 ml groentebouillon
  • 250 ml Alpro Cuisine light
  • 1 eetlepel tomatenpuree 
  • Peterselie en tijm
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1 eetlepel Alpro Lekkere en Gezonde Keuken 
  • 1 theelepel zonnebloemolie

 

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de rode en de gele paprika's door de helft, verwijder de zaadjes en plaats ze op een rooster in de oven. Rooster de paprika's 30 minuten totdat de buitenkant bruin gebakken is en de binnenkant zacht geworden is. Schil ondertussen de pastinaak en snijd deze in stukjes.

 

2. Haal de paprika's uit de oven en laat ze afkoelen in een schaal, afgedekt met vershoudfolie. Verwijder het velletje van de paprika en snijd ze in grote stukken. Verwarm de eetlepel Alpro Lekkere en Gezonde Keuken in een grote pan en bak de in stukjes gesneden ui, knoflook en pastinaak totdat ze goudbruin zijn. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door. Zet het vuur laag. Voeg daarna de groentebouillon, paprika's, paprikapoeder, peterselie en tijm toe. Breng op smaak met zout en peper. Plaats een deksel op de pan en laat de soep 5 min doorkoken. Haal de pan van het vuur.

 

3. Verwijder de peterselie en tijm uit de soep, giet de rest over in een blender en meng het met 200 ml Alpro Cuisine Light tot een gladde massa. Serveer de soep met paprikapoeder.

 

CARROT CAKE MUFFINS

 

Ingrediënten

  • 150 g wortelen
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 groot ei
  • 2 eetlepels tapenade van groene olijven
  • 250 ml Alpro Cuisine
  • 30 g pijnboompitten
  • 4 takjes rozemarijn
  • Versgemalen peper
  • Zout

 

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de wortelen en hak de rozemarijn fijn (bewaar 1/4 voor de garnering). Zeef het zelfrijzend bakmeel samen met het bakpoeder in een grote kom. Meng er de geraspte wortelen en de fijngehakte rozemarijn door en voeg versgemalen peper en zout toe.

 

2. Klop de olijftapenade met het ei en voeg daarna de Alpro Cuisine toe. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en voeg het mengsel toe. Meng dit alles tot je een glad deeg krijgt. Breng op smaak met versgemalen peper.

 

3. Verdeel het deeg over de ingevette metalen muffinvormpjes of papieren cupcakevormpjes. Strooi er wat pijnboompitjes en de resterende rozemarijn over. Plaats de muffinvormpjes in het midden van de oven en bak de muffins 20 tot 25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.

 

4. Laat de muffins op een rooster afkoelen en... smullen maar!

 

Over Alpro

Alpro is een bedrijf met een visie. Een visie van een wereld waarin we meer plantaardig eten. Dat is gezond, duurzaam en beter voor de planeet. Al meer dan 35 jaar ontwikkelt Alpro drinks, plantaardige variaties op yoghurt, plantaardige variaties op kookroom, desserts en margarine op basis van soja, amandelen, kokosnoot, rijst en haver. Zo dragen we ons steentje bij aan een wereld waarin iedereen kan genieten van plant power, nu én in de toekomst.