Winnaar Design Lab 2015
terug naar pressroom

Winnaar Design Lab 2015

Bloom winnaar van Electrolux Design Lab 2015

Helsinki, oktober 2015
 
Uit meer dan 1500 inzendingen is Bloom, het concept van Jordan Lee Martin uit Groot-Brittannië, gekozen als de winnaar van Electrolux Design Lab 2015. De winnaar is geselecteerd door een jury van experts in aanwezigheid van een live publiek van 200 personen uit internationale media, bloggers en Electrolux partners in Helsinki.

Helsinki, oktober 2015

 
Uit meer dan 1500 inzendingen is Bloom, het concept van Jordan Lee Martin uit Groot-Brittannië, gekozen als de winnaar van Electrolux Design Lab 2015. De winnaar is geselecteerd door een jury van experts in aanwezigheid van een live publiek van 200 personen bestaande uit internationale media, bloggers en Electrolux partners in Helsinki. Electrolux Design Lab geeft jonge, getalenteerde ontwerpers de kans om hun werk aan de wereld te presenteren, en heeft in het verleden al gediend als opstapje naar een baan of andere kans in de designwereld.  
 
​​B​​loom ​recyclet​​ stoom door het op te vangen in drie aparte onderdelen. De kinderen kunnen de stoom vervolgens gebruiken om te koken, de lucht te zuiveren en producten schoon te maken met instructies ​die verkrijgbaar zijn ​via de app. ​
 
In de drie ​afzonderlijke​ delen van Bloom zal stoom en warm water gebruikt worden om meerdere taken uit te voeren. Na het monteren van ​de drie ​vakken​ aan het docking statio​n​​kan het ​via een smartphone of v​ia de ketel van Bloom bediend worden​​. Alle ​compartimenten ​hebben een bestaande technologie, zoals een stoomkoker, propagator, plant luchtzuiveringssysteem, sterilisator en vaatwasser. Elk deel heeft unieke functies en gerelateerde spelletjes, uitdagingen en vaardigheidstraining.​ ​Bloom levert bestaande​ ​​functies met een nieuw doel om​ ​duurzamer, veiliger, toegankelijk en gemakkelijker in gebruik te zijn.
 

 

 

Bloom is een concept dat een brug slaat tussen digitaal en praktisch opvoeden van kinderen door het stimuleren van goede keukengewoonten op een leuke manier. 

 

“Door slim gebruik te maken van de bestaande technologie en in te spelen op de werkelijke behoeften heeft dit esthetisch verantwoorde concept potentieel voor meervoudig gebruik, wat kinderen zal inspireren, voorlichten en interactie biedt, zowel emotioneel, digitaal als fysiek”, aldus Lars Erikson, Senior Vice President Design van Electrolux en hoofd van de jury. 

 

 

De tweede prijs is uitgereikt aan Airshield, een kinderwagen die een puur en schoon microklimaat creëert, ontworpen door Dominykas Budinas uit Litouwen. De jury’s motivatie was: “Helaas ontstaan uit een urgente behoefte en met gebruik van bestaande technologie heeft dit concept direct marktpotentieel, en is het bevorderlijk voor de gezondheid van kinderen. Het product zou levens kunnen redden.”

 

 

De derde prijs ging naar QH, een luchtzuiveraar en hoelahoep in één, gemaakt door Jeongbeen Seo uit Zuid-Korea. De jury’s motivatie was: “Door een iconisch product te gebruiken en deze naar de 21ste eeuw te vertalen combineert QH een tijdloos design met hoge esthetische kwaliteit in de productie van een inspirerend en intrigerend voorwerp.’’

 

The People’s Choice Award ging naar Weaver van Larissa Trindade uit Brazilie. Zij ontving meer dan 4.300 publieke stemmen op de Design Lab website. 

 

Bekijk de winnende concepten op www.electroluxdesignlab.com en www.youtube.com/electrolux

 

Het thema van Electrolux Design Lab 2015 was ‘Gezonde en gelukkige kinderen’ waarbij er werd gekeken naar innovatieve ideeën voor producten, accessoires, gebruiksartikelen en diensten in drie aandachtsgebieden: koken, textielverzorging en luchtzuivering. 

 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Xanne Liebregts
x.liebregts@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

AEG Innovaties IFA
AEG Installatie App
My AEG App
Nieuwe AEG was/droogcombinatie collectie

LINKS

Electrolux

SOCIAL MEDIA AEG

Over de competitie

De competitie

Dit jaar zijn er meer dan 1.500 inschrijvingen uit 56 landen over de hele wereld ingestuurd. De competitie is uitgevoerd in drie stadia: top 100, top 35 en de laatste zes concepten werden geëvalueerd door Electrolux experts. Ook het publiek kon de competitie beïnvloeden door te stemmen op hun favoriete idee. De studenten richtten zich op verschillende onderdelen: inzenden van een idee en een schets, conceptontwikkeling, visuele ontwikkeling, functionele ontwikkeling en de presentatie tijdens het event.

 
Over Electrolux Design Lab 2015
Het doel van Electrolux Design Lab is om studenten vormgeving wereldwijd te stimuleren en activeren door ze uit te nodigen om hun nieuwe ideeën voor toekomstige huishoudens te presenteren. De competitie ondersteunt de betrokkenheid van Electrolux in de evolutie van huishoudelijke apparaten en zorgt voor nieuwe ideeën en innovatie. Het biedt de mogelijkheid om opkomend talent te bereiken.
 
De eerste prijs in de competitie is een betaalde stageplaats van 6 maanden in een Electrolux Global Design Center. De helft van de winnaars van de voorgaande jaren heeft na de stageperiode een baan bij Electrolux bemachtigd. De winnaar kreeg voor zijn concept 10.000 euro, de tweede prijs was 6.000 euro en de derde prijs was 4.000 euro. De competitie reikte ook de People’s Choice Awards uit, een prijs van 2.000 euro. Deze prijs ging naar het concept met de meeste online stemmen.
 
De finalisten van Design Lab 2015 waren:
Voris – een robot die kinderen leert hoe belangrijk het is dat ze goed voor hun kleding zorgen, door Martha Fabiola García Bustos uit Mexico
QH[Quadruple H] – een luchtzuiveraar en hoelahoep in één, door Jeongbeen Seo uit Zuid-Korea
Future Classroom – een interactief en zelfvoorzienende keuken voor educatief gebruik, door Tobias Tsamisis uit Hongarij/Duitsland
Air Shield – een kinderwagen dat een puur en schoon microklimaat creëert, door Dominykas Budinas uit Litouwen
Bloom – slaat een brug tussen digitale en praktische educatie door kinderen goede keukengewoontes aan te leren op een leuke manier, door Jordan Lee Martin uit het Verenigd Koninkrijk
Plato – een speelgoedrobot die helpt bij de zorg van jouw kind, door Mary Pilyugina uit Rusland