OKOMixOKOMix
terug naar pressroom

OKOMix

ÖKOMix. Wast aantoonbaar schoner en zachter

Wassen met een superieur resultaat. Het kan. De AEG ÖKOMix wasmachines zijn de enige wasmachines die wasmiddel en wasverzachter eerst met het water mengen. Pas daarna wordt de mix gelijkmatig over de was verdeeld. Stuk voor stuk, vezel voor vezel krijgt al het wasgoed dezelfde, verzorgende behandeling. Zo wordt de was aantoonbaar schoner, zachter en frisser. Juist omdat ÖKOMix machines het wasmiddel optimaal gebruiken, wassen ze op 30 graden even schoon als andere machines op 40 graden. Daardoor besparen ze per wasbeurt tot wel 50% op de energiekosten en zijn ze zo veilig dat ze het Woolmark Green certificaat hebben gekregen. 

 

Schoner, zachter, zuiniger en veiliger. ÖKOMix is op elk vlak superieur.

 

Uitbreiding van de ÖKOMix technologie richt zich nu ook op de wasverzachter
Net zoals crèmespoeling, maken wasverzachters de vezels glad en zacht. Bij volledige werking zorgt het voor zachtere stof, glanzend uiterlijk en een frissere geur. Deze werking komt volledig tot zijn recht dankzij de nieuwe ÖKOMix technologie. Uit onderzoek door AEG is gebleken dat het merendeel van de consumenten wasverzachter gebruikt om de was zachter en frisser te maken. Met de verbeterde en doorontwikkelde technologie van deze wasmachine speelt AEG in op het wasgedrag van de consument.

Vroeger stond ‘groene fashion’ enkel voor duurzaam geproduceerde kleding. Tegenwoordig staat het ook voor duurzaam wassen, wat leidt tot een besparing van water, energie en wasmiddel. Uit onderzoek door AEG is gebleken dat Nederlanders steeds milieubewuster worden. 9 op de 10 mensen vindt het belangrijk dat een wasmachine energiezuinig is. 

Bij de traditionele wasmachines worden kleding, water en wasmiddel gemengd in de trommel. Dit kost meer tijd om het wasmiddel volledig op te laten lossen. Bij de ÖKOMix wasautomaat wordt de kleding eerst met water bevochtigd, daarna wordt water en zeep buiten de trommel met elkaar vermengd alvorens het met de DirectSpray op de kleding wordt gesproeid. Dit zorgt voor een superieure was efficiëntie met een zeer laag energieverbruik. Ook helpt dit om de verkleuring van de kleding tegen te gaan. 

Dankzij de Mix & Spray wordt voorkomen dat er wasmiddel-, of bleekvlekken ontstaan door onopgelost wasmiddel. Het OptiSense systeem zorgt voor een effectieve wasbeurt. De lengte van de wasbeurt is bijvoorbeeld aangepast aan het gewicht van het wasgoed. Dankzij de gelijkmatige verdeling is deze manier van wassen niet alleen goed voor het milieu, maar behandelt het ook de kledingstoffen met een uitzonderlijke zorg en voorkomt het onnodige slijtage.

 

De nieuwe modellen ÖKOMix zijn L79496NFL en L89469NFL. De vanaf prijs is 799 euro. 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Xanne Liebregts
x.liebregts@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

AEG Innovaties IFA
AEG Installatie App
My AEG App
Nieuwe AEG was/droogcombinatie collectie

LINKS

OKOMix

SOCIAL MEDIA AEG

Over Electrolux Group

Electrolux is een wereldleider in huishoudelijke apparatuur en apparatuur voor professioneel gebruik, dankzij de verkoop van meer dan 40 miljoen producten aan consumenten in meer dan 150 markten per jaar. Het bedrijf focust op innovatieve oplossingen die ontwikkeld zijn op basis van inzicht in wat consumenten echt willen. Electrolux produceert onder andere koelkasten, vaatwassers, wasmachines, waterkokers, airconditioners en kleine apparaten zoals stofzuigers. Al deze apparaten vallen onder betrouwbare merken als Electrolux, AEG, Zanussi. Ga voor meer informatie naar www.electrolux.com/press en www.electrolux.com/news.

Onderzoek

Uit onderzoek, dat AEG in januari 2015 via Multiscope onder ruim 1000 Nederlanders heeft uitgevoerd, komt naar voren dat Nederlanders steeds milieubewuster worden. Zo vindt 9 op 10 mensen het belangrijk dat een wasmachine energiezuinig is. Dat wassen een wekelijkse routine is blijkt uit het feit dat 60,4% van de Nederlanders twee tot zes keer per week wassen. Tijdens de wasbeurten gebruikt het merendeel (68,4%) wasverzachter om de was zachter en frisser te maken. Als het op wassen aankomt vindt, niet geheel verrassend, 92,3% het wasresultaat het meest belangrijk. Gevolgd door een frisse geur (59%) op nummer twee en textuur behoud (55,3%) op nummer drie in volgorde van belangrijkheid.