OKOkombi PlusOKOkombi Plus
terug naar pressroom

OKOkombi Plus

Zijden stoffen en wol thuis wassen en ook nog eens energie besparen met de ÖKOKombi Plus van AEG

Dat wol en zijde niet in de wasmachine gewassen zouden mogen worden is een wijdverbreide misvatting. De nieuwste innovaties van AEG bewijzen dat. De nieuwe ÖKOKombi Plus van AEG is ’s werelds eerste was/droogcombinatie met warmtepomptechnologie, waardoor hij 40% minder energie en water verbruikt en de fijnste stoffen toch met de grootste zorg behandelt.

 

Wat de ÖKOKombi Plus zo anders maakt dan andere was/droogcombinaties kan in één woord worden omschreven: vertrouwen. Tot op heden werden was/droogcombinaties vooral getypeerd als een ‘compromis’. Consumenten hebben nooit echt vertrouwen gehad in was/droogcombinaties. Daarom kiezen zo veel mensen voor twee aparte machines in plaats van voor de ruimtebesparing met één machine. Bovendien is men ervan overtuigd dat was/droogcombinaties niet goed werken en kleding beschadigen.

 

Kwalificatie van The Woolmark Company
De nieuwe OptiSense-technologie past de programmaduur en het energie- en waterverbruik aan aan de hoeveelheid wasgoed. Zelfs met een halfvolle machine stemt de ÖKOKombi Plus het was- en droogproces optimaal op de belading af. Zo wordt uw kleding nooit te lang gewassen en hoeft u niet meer naar de stomerij voor kledingstukken van wol en zijde. 

‘Delicaat wassen heeft de toekomst en dat dit nu in een machine kan, is een grote doorbraak’, vertelt Peter Ackroyd van The Woolmark Company. ‘AEG geeft consumenten het vertrouwen om kledingstukken van wol in een machine te wassen, een vertrouwen dat de afgelopen 30 tot 40 jaar ontbrak.’

 

Duurzaam wassen
De ÖKOKombi Plus verbruikt 40% minder energie dan het huidige energielabel A. Dankzij de warmtepomptechnologie verbruikt de machine ook 40% minder water gedurende het was- en droogproces (traditionele was/droogcombinaties gebruiken water als koelmiddel tijdens het droogproces). Met de ÖKOKombi Plus kunt u uw kleding op temperaturen van wel 50°C lager drogen dan met andere was/droogcombinaties, waardoor uw kleding met nog meer zorg wordt behandeld en het energieverbruik daalt.

‘Wel 80% van de negatieve invloed van wasmachines en drogers op het milieu wordt veroorzaakt door thuisgebruik. Met deze innovatie krijgen consumenten werkelijk de kans om schade aan het milieu aanzienlijk te beperken’, vertelt Gianluca Brotto, Director Environment bij AEG/Electrolux.

 

Bekroonde technologie
In de Green Product Award, een wedstrijd voor duurzame, innovatieve ontwerpen, producten en diensten eindigde de AEG ÖKOKombi Plus op de tweede plaats in de categorie Consumer Electronics. Er waren meer dan 200 inzendingen uit 14 landen in de 9 categorieën van de Green Product Award. AEG/Electrolux was de enige producent van huishoudelijke apparatuur die in de prijzen viel. De jury bestond uit ervaren experts op het gebied van duurzaamheid, waaronder Julius Wiedemann van TASCHEN Publishing.

Bekijk de video over de nieuwe innovatie op: http://www.youtube.com/watch?v=XXQQKaNkRhA

 

* Het Woolmark-logo wordt gebruikt voor producten die aan strenge kwaliteits- en prestatiecriteria voldoen die gebaseerd zijn op de hoge eisen van de consument van vandaag. Het Woolmark Apparel Care-logo wordt gebruikt voor wasmachines die getest zijn op het wassen van wol. AEG-producten met dit logo zijn getest en goedgekeurd door The Woolmark Company. Producten met het Woolmark Apparel Care Gold/Platinum-logo zijn geschikt voor het veilig wassen van kledingstukken die volgens het label met de hand gewassen dienen te worden.

 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Xanne Liebregts
x.liebregts@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

AEG Innovaties IFA
AEG Installatie App
My AEG App
Nieuwe AEG was/droogcombinatie collectie

LINKS

AEG Nederland

SOCIAL MEDIA AEG

Over Electrolux Group

Electrolux is wereldwijd toonaangevend op het gebied van apparaten voor huishoudelijk en professioneel gebruik en levert elk jaar ruim 40 miljoen producten aan klanten in meer dan 150 landen. Het bedrijf richt zich op innovatieve oplossingen met ontwerpen waarover nagedacht zijn. Alle noviteiten zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek om de consument in alle wensen tegemoet te komen. Producten van Electrolux zijn onder andere koelkasten, vaatwassers, airconditioners en kleine huishoudelijke apparaten. Vermaarde productmerken zoals AEG, Electrolux en Zanussi behoren tot Electrolux Groep. In 2012 had de Groep een omzet van SEK 110 miljard en had 61.000 werknemers in dienst. Voor meer nieuws over Electrolux bezoekt u http://www.electrolux.nl. Voor meer informatie over AEG bezoekt u http://www.aeg.nl en voor informatie over Zanussi bezoekt u http://www.zanussi.nl.