Nieuw seizoen MasterchefNieuw seizoen Masterchef
terug naar pressroom

Nieuw seizoen Masterchef

Het vijfde seizoen MasterChef Holland

Maak kans op de stijlvolle 3-in-1 AEG ProSource kokendwaterkraan

In alweer het vijfde seizoen van MasterChef Holland zullen ook dit keer de amateurkoks met elkaar de strijd aan gaan voor de felbegeerde prijs. De jury bestaat uit het inmiddels bekende drietal Robert Kranenborg, Michiel van der Eerde en Marcus Polman. AEG is ook dit seizoen hoofdsponsor en heeft voor de mooiste keukenapparatuur gezorgd om de kandidaten te ondersteunen in het bereiden van de culinaire hoogstandjes.

 

Stoom als beste ingrediënt

De zestien amateurkoks werken niet alleen met prachtige en hoogwaardige AEG-apparatuur, ze krijgen ook de kneepjes van het vak geleerd door chefs Erik van Loo en Edwin Vinke van Michelinsterrenrestaurants. Tijdens de Masterclasses maken de kandidaten kennis met de kookmethode SousVide, waarbij gevacumeerde etenswaren langzaam worden gegaard door middel van stoom. Zo verliest voedsel niet haar sappigheid en komen kruiden en specerijen goed tot hun recht. Het is een professionele kooktechniek, maar één die ook gemakkelijk door jou zelf thuis kan worden uitgevoerd met de ProCombi Plus multifunctionele stoomoven van AEG. Mocht je de SousVide-techniek willen proberen, dan is het geschikt voor vele gerechten. Van het bereiden van heerlijk mals vlees tot perfect gegaarde vis en smakelijke groenten. Met deze kookmethode blijft de essentie van voedsel gegarandeerd gewaarborgd. Je zou zo in één keer voor meerdere dagen eten kunnen maken en dankzij SousVide zal het steeds smaken alsof je het zojuist hebt bereid.

 

Stoom is ook goed te gebruiken in het bakproces, iets wat professionele bakkers al jaren gebruiken bij de bereiding van brood, cake, koekjes en taarten. De kandidaten van MasterChef kunnen tijdens een opdracht het deeg het beste laten rijzen door middel van een vleugje stoom, terwijl de binnenkant van het baksel goed zacht blijft. En jij kan dit ook gebruiken bij het thuisbakken! Met de multifunctionele oven met PlusSteam-functie ontstaat in de eerste 10 tot 15 minuten van het bakken een vochtige atmosfeer in de oven. Als de stoom verdwenen is krijgt het gerecht door de hete en droge lucht een egale kleur en een knapperige, goudbruine korst. Nu kan jij elke ochtend ontbijten met vers en nog warm gebakken brood uit de oven.

 

Uit onderzoek van ZenithOptimedia bleek dat veel consumenten denken dat een multifunctionele stoomoven alleen geschikt is voor koken en bakken met stoom. Van de 842 ondervraagden wist 81% niet dat de multifunctionele stoomoven ook gewoon als heteluchtoven kan fungeren.


Maak kans op een AEG ProSource 3-in-1 kokendwaterkraan

Niet alleen de kandidaten hebben de kans om met de fijne apparatuur van AEG te werken, maar ook de kijkers van MasterChef Holland. Tijdens dit seizoen zullen er twee AEG ProSource kokendwaterkranen, inclusief installatie, worden weggegeven aan winnaars van een prijsvraag. Deze stijlvolle 3-in-1 kokendwaterkraan met onderhoudsvriendelijke titanium boiler zorgt 24 uur per dag voor kokend water. De boiler is voorzien van een corrosiebestendige titanium binnenkant, en behalve kokend water levert de ProSource natuurlijk ook gewoon heet en koud water – allemaal uit één kraan. Wil jij kans maken op de ProSource keukenkraan? Houd voor deze actie de website van MasterChef Holland in de gaten - www.sbs6.nl/programmas/masterchef-holland.

 

AEG wil jou inspireren om de heerlijkste gerechten uit de afleveringen van MasterChef thuis te bereiden. Via het online platform Taking Taste Further - www.takingtastefurther.nl - kan je dankzij de culinair redacteur van MasterChef de recepten en foto’s uit de afleveringen vinden om zo zelf de professionele kookmethodes uit te proberen.

 

Het vijfde seizoen van MasterChef Holland is vanaf 14 maart elke werkdag om 18.30 te zien bij SBS6.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Xanne Liebregts
x.liebregts@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

AEG Innovaties IFA
AEG Installatie App
My AEG App
Nieuwe AEG was/droogcombinatie collectie

LINKS

AEG Nederland

SOCIAL MEDIA AEG

Electrolux

Electrolux is een wereldleider in huishoudelijke apparatuur en apparatuur voor professioneel gebruik, dankzij de verkoop van meer dan 40 miljoen producten aan consumenten in meer dan 150 markten per jaar. Het bedrijf focust op innovatieve oplossingen die ontwikkeld zijn op basis van inzicht in wat consumenten echt willen. Electrolux produceert onder andere koelkasten, vaatwassers, wasmachines, waterkokers, airconditioners en kleine apparaten zoals stofzuigers. Al deze apparaten vallen onder betrouwbare merken als Electrolux, AEG, Zanussi. Ga voor meer informatie naar www.electrolux.com/press en www.electrolux.com/news