Masterchef 2016 Masterchef 2016
terug naar pressroom

Masterchef 2016

Nieuw seizoen MasterChef Holland

Bakken met stoom en SousVide koken

Maandag 14 maart start het vijfde seizoen van MasterChef Holland. AEG zal net als vorig jaar de hoofdsponsor van deze kookbattle zijn. In het programma gaan amateurkoks met elkaar de strijd aan voor de felbegeerde prijs. De kookkunsten van de deelnemers worden ook dit keer beoordeeld door juryleden Robert Kranenborg, Michiel van der Eerde en Marcus Polman. De hobbykoks krijgen de gelegenheid om met de mooiste keukenapparatuur van AEG te werken, zoals de ProCombi Plus multifunctionele stoomoven.

 

De ProCombi Plus multifunctionele stoomoven met SousVide-functie

De kandidaten zullen tijdens MasterChef Holland werken met de ProCombi Plus multifunctionele stoomoven van AEG. Deze oven is geschikt voor SousVide koken thuis, wat zorgt voor een professioneel resultaat in jouw eigen keuken.

 

Koken met stoom is een methode waarbij vitaminen, smaak en aroma bewaard blijven. SousVide gaat nog een stapje verder. Het maakt gebruik van de nieuwste kooktechnieken die ook professionele chef-koks inzetten; gevacumeerde etenswaren langzaam garen met stoom, zodat kruiden en specerijen diep doordringen en de sappigheid van het voedsel altijd bewaard blijft. SousVide koken is geschikt voor het bereiden van heerlijk mals vlees, perfect gegaarde vis en smakelijke groenten. Met SousVide blijft de essentie van voedsel gegarandeerd gewaarborgd. Je zou zo in één keer voor meerdere dagen eten kunnen maken en dankzij SousVide zal het steeds smaken alsof je het zojuist hebt bereid.

 

PlusSteam: voeg stoom toe voor een beter bakresultaat

Professionele bakkers weten al jaren dat een vleugje stoom zorgt voor betere resultaten bij de bereiding van bijvoorbeeld brood, cake, koekjes en taarten. Stoom helpt namelijk het deeg beter te rijzen en zorgt ervoor dat de binnenkant zacht en smakelijk blijft, terwijl de hete lucht het de juiste kleur en een knapperige korst geeft.

Met in introductie van de multifunctionele oven met PlusSteam maakt AEG bakken met stoom voor meer mensen bereikbaar, met een meerprijs van slechts €50 ten opzichte van een normale heteluchtoven - uiteraard is deze oven ook gewoon als normale heteluchtoven te gebruiken. Wanneer je gebruik wilt maken van stoom giet je water in de holte op de bodem van de oven. Met een druk op de knop kan de PlusSteam-functie geactiveerd worden. De eerste 10 tot 15 minuten van het bakken zal er een vochtige atmosfeer in de oven ontstaan. Als de stoom verdwenen is krijgt het baksel door de hete en droge lucht een egale kleur en een knapperige, goudbruine korst.

 

AEG ProSource 3-in-1 kokendwaterkraan

De AEG ProSource is een stijlvolle 3-in-1 kokendwaterkraan met onderhoudsvriendelijke titanium boiler, die 24 uur per dag zorgt voor kokend water. De boiler is voorzien van een corrosiebestendige titanium binnenkant, en behalve kokend water levert de ProSource natuurlijk ook gewoon heet en koud water – allemaal uit één kraan. Je kan de uitloop en draaiknoppen veilig aanraken bij het gebruik van kokend water, aangezien deze zijn geïsoleerd. Via de website van MasterChef Holland - www.sbs6.nl/programmas/masterchef-holland - zullen twee ProSource 3-in-1 kokendwaterkranen, inclusief installatie, worden weggeven aan de winnaars van een prijsvraag.

 

Online platform Taking Taste Further

AEG lanceert voor MasterChef het online platform Taking Taste Further - www.takingtastefurther.nl - waar recepten en foto’s afkomstig van de culinair redacteur van MasterChef te vinden zijn.

 

Het vijfde seizoen van MasterChef Holland is vanaf 14 maart elke werkdag om 18.30 te zien bij SBS6.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Xanne Liebregts
x.liebregts@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

AEG Innovaties IFA
AEG Installatie App
My AEG App
Nieuwe AEG was/droogcombinatie collectie

LINKS

AEG Nederland

SOCIAL MEDIA AEG

Electrolux

Electrolux is een wereldleider in huishoudelijke apparatuur en apparatuur voor professioneel gebruik, dankzij de verkoop van meer dan 40 miljoen producten aan consumenten in meer dan 150 markten per jaar. Het bedrijf focust op innovatieve oplossingen die ontwikkeld zijn op basis van inzicht in wat consumenten echt willen. Electrolux produceert onder andere koelkasten, vaatwassers, wasmachines, waterkokers, airconditioners en kleine apparaten zoals stofzuigers. Al deze apparaten vallen onder betrouwbare merken als Electrolux, AEG, Zanussi. Ga voor meer informatie naar www.electrolux.com/press en www.electrolux.com/news